|
Про реконструкцію - українською
|
| Попередня тема :: Наступна тема |
| Автор |
Повідомлення |
fra Bertrand Site Admin

З нами з: 10.11.08 Повідомлень: 166 Клуб\Осередок*: Salisbury
|
Написане: понеділок лютого 23, 2009 1:13 am Тема повідомлення: |
|
|
| Цитата: | | "Что вы курите товарищ Сталин"(c) |
"Герцоговина Флор" Лаврентий Павлович (с)
| Цитата: | | для минимального уровня для нас пока и это уровень, главное чтоб правильно использовали а не лепили куда не надо стой точки зрения можно будет и Сталь 3 и т.д. убирать, ну и все железо))). |
То есть вискозу ты принимаешь? занятно.
а касательно стали это ты зря не стоит грешное с праведным путать, разница в содержании марганца или углерода которая колеблеться в сотых процента не суть важна, и сталь не есть изобретение 20 века.
| Цитата: | | источники на шелковый шатер на русь 13В? |
это что такой насущный вопрос, что нельзя его пульнуть в личку или отдельным топиком?
| Цитата: | | . Доречі, клинок як раз підпадає під "предмет, зручність використання якого не залежить від антропометричних параметрів сучасної людини", тож доведеться робити таки його реальну копію. |
не согласен, как пример меч Генриха V по всем параметрам лично для меня подходит, кроме одного - у него длинна рукояти всего 10 см, а у меня ширина ладони 10,5 см, то есть мне даже голой рукой такой меч держать будет неудобно, а ведь надо еще и перчатку латную одевать,вывод прост - длинну рукояти я увеличиваю на 2-3см и все в ажуре, причем геометрия меча серьездно не пострадала и он все равно будет копией.
| Цитата: | | А от чи влізеш у одяг Генріха то вже інше питання |
не влезу конечно, да это и неважно, если я в точности воспроизведу материал, крой и отделку предмета одежды это все равно будет копия.
| Цитата: | | Здоровий глузд теж прописувати ? |
как не прискорбно, но да это видимо тоже надо прописать, есть прициденты
| Цитата: | | Такой себе бюджетный вариант рекострукции - саме так. |
ключевым в этой фразе было слово бюджетный, а не реконструкция как показывает практика люди делающие дешевку реконструкцией слабо интересуються и продолжают прогрессировать в собственном маразме
Смысл как раз в том чтобы планка была выше возможностей маразматика и ему для преодоления оной потребовалось бы или включить мозг ну или просто бросить гиблое и не нужное дело
| Цитата: | | Тому що на наш період немає жодної знахідки і жодного зображення (ікона з Солунським, де є шатри, значно пізніша). То як за таких умов можна говорити про якесь відтворення об'єкту? |
Филипп а что мешает экстраполируя материал из раннего средневековья и 13 века Европы построить весьма обоснованнуюверсию например саксонки - есть находка из Ладоги, есть масса изображений со всей европы 13 века, чем не версия, хилинькая, но все же. В конце концов есть писанные источники и миниатюры из РЛ изображающие подобие юрты, вообщем варианты есть.
Тут ведь вопрос не втом. Меня все смушает применение слова стилизация в контексте предмета, я понимаю узор или вышивку можно стилизировать скомпелировав например разные варианты изображений грифона там или льва свойственные конкртеному региону и периоду, но как можно стилизировать например крой рубахи??? или стилизировать крой шатера? Белебреда какая-то выходит.
Еще раз повторюсь лучше четко перечислить что можно, поименно так сказать и приписать - что в список не вошло - кака-бяка и этого пользовать низзя. Ну и примеры, опять же приемеры. Попробуйте чукче объяснить как шить вышиванку на пальцах - он нифига не поймет, а вот если ему эту вышиванку показать, да еще при нем такую же изготовить подробно описывая свои действия, авось и у чукчи со временем будет вышиванка, по крайней мере шансов на такой исход на порядок больше.  _________________ Pro Fide! |
|
| Догори |
|
 |
Erelion

З нами з: 16.11.08 Повідомлень: 52 Клуб\Осередок*: ІК "Вивіриця", Київ
|
Написане: понеділок лютого 23, 2009 12:28 pm Тема повідомлення: |
|
|
Yaropolk Vsevlodovych
Насамперед хочу сказати, що, як на мене, мінімальні рівні допуску - цілком реальні, що не може не втішати
Cаме так. Допуски розраховані на залучення більшої кількості людей. Тим більше, в нинішніх умовах. Згодом їх рівень можна дещо підвищити, якщо буде потреба. Якщо людині цікава лише війна (лише середньовічні ігри, лише просто потусуватися в костюмі в гарній компанії), а не вникання в тонкощі виконання швів чи фарбування - в цьому немає ніякої крамоли. Це перш за все хоббі і цікаве дозвілля на грунті доступних нам наукових джерел, але ажніяк не справжня наукова діяльність (за дуже невеликим винятком). Тож задирати рівні нема ніякої потреби. Кому цікава хард-реконструкція той і так ії буде робити.
Рубахи, порты - версия (пошиты вручную льняными нитками из ткани фабричного изготовления и крашения).
Це вже рівень моделі. Для версії можна і машинкою шити - "технологія подібна аутентичній", але так щоб не кидалось у вічі, звичайно .
fra Bertrand
Меня все смушает применение слова стилизация... но как можно стилизировать например крой рубахи??? или стилизировать крой шатера?
Я ще раз наголошую, що назва термінів умовна і не варто буквально їх сприймати. В даному контексті стилізація це візуальна схожість. Тунікообразна сорочка без клинів і ластовиць - це стилізація. Крій невірний, але від того тунікообразна сорочка не перестане бути тунікообразною сорочкою. Інша річ, що цими допусками таке не дозволено З шатром така ж сама фігня. Є загальні зображення, але як конкретно його робити - хз. Тож стилізація.
Взагалі тема про руські шатри була на ТФ, можемо і тут відкрити. |
|
| Догори |
|
 |
lex

З нами з: 22.08.08 Повідомлень: 369 Клуб\Осередок*: МГО "Військово-історична дружина "Чорна Галич""
|
Написане: понеділок лютого 23, 2009 3:08 pm Тема повідомлення: |
|
|
та тута ппро шаттри ми вже писали. штро тыко як стилызцыя. бо не копано _________________ +380673710300
To_moe_muloПЕСИКmail.ru |
|
| Догори |
|
 |
Yaropolk Vsevlodovych

З нами з: 10.11.08 Повідомлень: 166 Клуб\Осередок*: Об'єднання "Дорогобуж", клуб "Білий Град", Білгород-Дністровський
|
Написане: понеділок лютого 23, 2009 3:24 pm Тема повідомлення: |
|
|
| Цитата: | | Цитата: | | Рубахи, порты - версия (пошиты вручную льняными нитками из ткани фабричного изготовления и крашения). |
Це вже рівень моделі. Для версії можна і машинкою шити - "технологія подібна аутентичній", але так щоб не кидалось у вічі, звичайно . |
Ну, ось про це я й говорю... Я, прочитавши "уровні", не розібрався, а так було б все простіше та зрозуміліше. _________________ Аще мужь убьенъ есть на рати, то кое чюдо есть? Инии же и дома умирают без славы, си же со славою умроша! Укрепите сердца ваша и подвигните оружие свое на ратнее!
Даниил Галицкий |
|
| Догори |
|
 |
|
|
Ви не можете писати нові повідомлення в цю тему Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі Ви не можете голосувати у цьому форумі You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|